29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI, İLİMİZDE COŞKUYLA KUTLANDI

Genel 29/10/2022 12:47

Artvin’de, Cumhuriyet’in 99’unucu kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında tören düzenlendi.

Kutlama programı; Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvin Garnizon Komutanı Piyade Albay Hakan Kurt, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Valilik makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Milli İrade Meydanı’ndaki etkinliklerle devam etti.

Burada ilk olarak Vali Doruk, Garnizon Komutanı Piyade Albay Hakan Kurt ve Belediye Başkanı Demirhan Elçin askeri araçla tören alanında dolaşarak kutlamaları izlemeye gelen vatandaşların bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende Vali Doruk, günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi.

Tören,  günün anlam ve önemine binaen öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından şiir, resim ve kompoziyon dallarında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere il protokolü tarafından hediyelerinin verilmesi ile devam etti.

İstanbul’dan gelen dans ekibinin Balkan yöresi oyunları sergilemesi ve halkoyunları ekibinin gösterisi vatandaşlara coşkulu anlar yaşattı.

Kutlama programı; resmigeçit töreni ile sona erdi..